Ugrás a fő tartalomra

8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.


+36-89-313-053

Széchenyi 2020

Hírek


2024. okt. 10.

    A pápai Közgáz végzett a régiós bajnokság élén

    Profitability Régiós Bajnokságnak adott otthont a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, A logisztikai társasjáték egyik megalkotóját, Biró Norbertet kérdeztük a játék történetéről, aki elmondta, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjából négy férfi a járványhelyzet idején vázolta fel a játék prototípusát, amit aztán fejleszteni kezdtek. Úgy gondolták ezt a játékot meg kell mutatni az országnak, hiszen a legfontosabb az utódnevelés, a jövő generációjának minél magasabb szintű oktatása.

    A pápai Közgáz végzett a régiós bajnokság élén

    A Közgázban rendezett Régiós Bajnokságon 32 tanuló vett részt. Nemcsak pápai intézményekből érkeztek versenyzők, zirci és veszprémi iskolák is képviseltették magukat.

    Fontos készségeket fejleszt a társasjáték. Logisztikai, pénzügyi, gazdasági és stratégiai gondolkodásra is ösztönöz. A versenyben végül az győz, akinek a 3. forduló végén a legtöbb pénz lesz a virtuális számláján.

    A verseny első 4 helyezettje nemcsak értékes ajándékokat kapott, de tovább is jutott a november 15-én tartandó országos döntőbe. 

    1. Helyezett: Farkas Bence, Pápai Sz Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

    2. Helyezett: Kovács Barnabás, Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

    3. Helyezett: Szecsődi Vajk, Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

    4. Helyezett: Ábrahám Balázs György, Veszprémi SzC Jendrassik-Venesz Technikum

    (Forrás: Pápai Médiacentrum)

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Idei első nyílt napját tartotta ma a Közgáz

    Idei első nyílt napját tartotta ma a Közgáz

    Az idei évben három tematikus nyílt napot hirdetett a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium. Az elsőt október október 16-án, a mai napon tartották a gazdálkodás-menedzsment ágazat iránt érdeklődőknek.

    2024. okt. 16.
    A Közgáz a harmadik legjobb Veszprém vármegyei technikum

    A Közgáz a harmadik legjobb Veszprém vármegyei technikum

    A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A rangsor az adatok rendelkezésre állása függvényében 2023-as (pl. beiratkozó tanulók 8. évfolyamos érdemjegyei, bemeneti kompetenciamérés, érettségi eredménye stb.) és 2022-es adatok (SZIR-STAT digitális eszközhasználatra vonatkozó adatai) felhasználásával készült.

    2024. okt. 10.
    Informatikai fejlesztés a Pápai SZC Faller-középiskolában

    Informatikai fejlesztés a Pápai SZC Faller-középiskolában

    Önerőből, mintegy 15 millió forint összértékben valósított meg informatikai eszközbeszerzést a Pápai Szakképzési Centrum. A többek között 12 új munkaállomást is magában foglaló fejlesztést Hajdu István, a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója és Unger Tamás, az intézmény kancellárja közösen adták át a napokban a várpalotai Faller-középiskola megújult informatikai termében.

    2024. okt. 8.


    KIMIKK
    Közadat
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Pápai Szakképzési Centrum

        8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.

      • Telefon: +36-89-313-053

        E-mail: titkarsag@papaiszc.hu

        OM azonosító: 203047

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001292/2015


      2024Pápai Szakképzési Centrum